Vastuullisuus

Ajatuksiamme vastuullisuudesta

Meille vastuullisuus on yritystoiminnan kokonaisvaltaisuutta. Tekoja. Paljon muutakin kuin eettisesti tuotettuja materiaalivalintoja ja tuotantoprosessien ympäristöllistä kokonaishyötyä.

Tähtäämme maapallon hiilidioksidipäästöjen pienentämiseen samalla, kun vastaamme kaupungistumisilmiön aiheuttamiin kasvaviin energiavaateisiin. Tarjoamme myös mahdollisuuden kehittyvien alueiden infrastruktuurin parantamiseen.

Kotimaisuus

Vastuullisuutta on mielestämme kotimainen tuotanto. SALO®-aurinkopaneeleille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-merkki, ja niiden kotimaisuusaste on yli 80 prosenttia.

Aurinkopaneelimme on suunniteltu kestämään pohjoisia olosuhteita. Myös tuotantolinjastomme edustaa suomalaista suunnittelua ja innovointia parhaimmillaan.

Olemme ylpeitä voidessamme tarjota Suomessa työtä ja kiinnostavia teknologiahaasteita suunnittelijoillemme ja prosessityöntekijöillemme. Yhteistyön kautta tuemme muiden kotimaisten yritysten kasvua. Maksamme kaikki veromme Suomeen.

Ympäristö

Aurinkopaneelit tuottavat energiaa ympäristön kannalta kestävästi. Me haluamme myös paneelituotantomme hiilijalanjäljen olevan pieni. Näin ympäristön kokonaishyöty on suurempi.

Paneelimme valmistuvat itse tuottamallamme aurinkoenergialla. Kierrätämme materiaaleja. Jätteidemme määrä on minimoitu. Tuotantolinjastomme ei tarvitse lainkaan vettä. Tehtaamme ja toimistotilamme valaistaan led-valoilla. Toimistossamme kierrätämme kaikki jätteemme.

Edellytämme yhteiskumppaneiltamme vastuullista raaka-aine- ja materiaalituotantoa. Yhdessä toimimalla saavutamme enemmän, ja ympäristö kiittää.

Suunnittelu

Tarkoituksenmukainen suunnittelu on mielestämme vastuullisuutta. Se vastaa tuotteelta vaadittavia ominaisuuksia.

Aurinkopaneeleissa vaatimukset kumpuavat niistä ilmasto-olosuhteista, joihin paneelit asennetaan. Aurinkopaneeleilta odotetaan korkeaa tuottoa ja pitkäikäisyyttä energiatehokkuudessa. Myös turvallisuus ja huoltovarmuus ohjaavat suunnitteluamme.

Suunnittelumme perustuu ratkaisuihin, joille voimme taata pokkeuksellisen pitkän takuuajan sekä kestävyyden että korkean hyötytuoton osalta. Pitkäikäiset tuotteet ovat mielestämme vastuullisia niin kuluttajaa kuin ympäristöäkin ajatellen.

Raaka-aineet ja materiaalit

Valitsemme paneeleihimme vain korkealuokkaisia materiaaleja. Siksi paneelimme ovat tehokkaita ja kestäviä.

Suosimme kotimaisia ja eurooppalaisia materiaalitoimittajia. Vaadimme kaikilta materiaalitoimittajilta raaka-aineiden alkuperätodistukset.

Käytämme SALO®-aurinkopaneeleihin ainoastaan yksikidepiikennoja (mono).

Tuotanto

SALO®-aurinkopaneelit valmistuvat tehtaamme tuotantolinjastolla, jonka olemme itse suunnitelleet. Linjasto edustaa kotimaista innovointia parhaimmillaan.

Linjastomme on tehokas ja täysautomatisoitu. Paneelimme valmistuvat virheettömästi, joten emme tuota hukkatuotetta juuri lainkaan. Energiatarpeemme on verraten pieni. Oma aurinkosähköjärjestelmämme tuottaa energiaa koko Salon Astrum-keskukselle, jossa tehtaamme sijaitsee.

Tuotantoprosesseillamme on seuraavat ISO-laatujärjestelmän sertifikaatit: ISO 9001 (laadunhallinta), ISO 140011 (ympäristö) sekä ISO 45001 (työterveys ja turvallisuus).

Materiaalikierrätys

Kiertotalous tuotannossamme on meille tärkeää. Näin pienennämme paneeleidemme hiilijalanjälkeä ja jätemääräämme.

Hyödynnämme mm. materiaalien ylijäämäpaloja lähettämällä ne takaisin alkuperäisille tuottajille. He valmistavat esim. ylijäämämetallista materiaalia jälleen meidän käyttöömme. Metallijätettä meillä syntyy vain 0,2 prosenttia kokonaisjätteestämme.

Kun paneelimme noin 50 vuoden kuluttua käyttöönotostaan tulevat tuotantotehojensa loppuun, niiden elinkaari jatkuu edelleen kierrätysosina.

Turvallisuus

Tuotteen turvallisuus ja huoltomahdollisuus ovat valmistajan vastuullisuutta sekä kuluttajaa, yhteisöä että ympäristöä kohtaan. Löydät paneeleistamme CE-merkinnän.

Minimoimme jo suunnitteluvaiheessa turvallisuusriskit. Toisaalta huomioimme myös mahdollisuuden, että joskus ongelmia voi ilmetä. Huoltomahdollisuus pidentää paneeliemme käyttöikää.

Aurinkopaneeleilta edellytetään kestävyyttä, toimintavarmuutta, tehokkuutta ja turvallisuutta. Korkeat käyttöjännitteet, piiskaavat sateet, ukkonen, korkeat lämpötilat ja pakkanen ohjaavat suunnitteluamme ja valmistustamme. Siksi valitsemme vain ensiluokkaisia materiaaleja. Siksi myös testaamme paneelimme useasti tuotannon aikana.

Yhteiskunta

Yrityksemme on aktiivisessa vuorovaikutuksessa toimintaympäristöönsä. Reagoimme myös yleiseen maailmantilanteeseen.

Teemme yhteistyötä yliopistojen ja korkeakoulujen kanssa. Tarjoamme kiinnostavia teknologiahaasteita tuotekehitykseen ja tuotantoprosesseihin liittyen. Yhteistyön ansiosta uudet innovaatiot saadaan nopeasti sekä kotimaisille markkinoille sekä vientiin.

Toimimme aktiivisesti kotikaupunkimme Salon ympäristössä. Tuemme mm. paikallisia liikunta- ja urheiluseuroja. Koulutamme ja tarjoamme mahdollisuuksia mm. erityisryhmille.

Maksamme kaikki veromme Suomeen.

SALO®-aurinkopaneelien vastuullisuusraportti: