Valmistus

Valmistettu laadusta tinkimättä

SALO® – aurinkopaneelit valmistetaan huippu modernilla ja automatisoidulla tehtaalla Salossa. Paneelit testataan useaan otteeseen valmistusprosessin aikana, jotta voimme varmistua niiden laadusta ja kestävyydestä.

Useista kilpailijoistamme poiketen SALO® -aurinkopaneelit valmistetaan kokonaan robottien voimin ja operaattoreiden tehtävänä on varmistaa laitteiden toimivuus ja tuotteen laatu.

Luotamme SALO® – aurinkopaneeleiden laatuun ja myönnämme siksi kaikille malleille lineaarisen takuun aina 25 vuoteen asti.

Tuotannon tilanne 2022

 

Viime vuosina sähkönhinnan nousun myötä alkanut aurinkopaneelien kysyntä jatkaa edelleen kasvuaan myös kevät ̶ kesä 2022 -kaudella. Kiinnostus aurinkosähköjärjestelmiä kohtaan on lisääntynyt maailmanlaajuisesti.

Tämä tietysti ilahduttaa meitä paneelivalmistajia. Paneelien iso kysyntäpiikki yllätti meidätkin Salo Techin tehtaalla tänä keväänä positiivisesti.

Suuri kysyntä aiheuttaa kuitenkin paineita niin raaka-ainetuottajille kuin komponenttivalmistajillekin. Tämäkin on globaali ilmiö tällä hetkellä myös muiden tuotteiden kuin ainoastaan aurinkopaneeleiden osalta.

Raaka-aine- ja komponenttitilaukset tehdään teollisuudessa ajoissa, ja valitettavasti tavarantoimittajat eivät pysty useinkaan venymään tilaajan tarpeisiin nopealla aikataululla. Siksi mekään emme voi lisätä tuotantoamme todellisen kysynnän mukaan, vaikka mielellämme niin tekisimme.

Kaikesta tästä johtuen myös tukkureilla on tällä hetkellä haasteellinen tilanne paneelien saatavuuden suhteen.

Tällä hetkellä uudistamme tuotantolinjastoamme täällä Salossa, jotta voisimme tulevaisuudessa taata saatavuuden ja palvella asiakkaitamme entistä paremmin.

Heijastamaton lasi

SALO® – aurinkopaneeleissa käytettävä lasi on aina korkealaatuista, sekä likaa hylkivää. Sen vuoksi paneelin puhtaanapidosta ei tarvitse huolehtia ja sähkön tuotto on optimaalista olosuhteesta riippumatta.

Tarvittaessa SALO® – aurinkopaneelit voidaan myös valmistaa heijastuksia ehkäisevällä lasilla. Lasin erikoispinnoite kätkee valonsäteet paneelin sisään, parantaen sen sähköntuottavuutta ja samalla vähentäen haitallisia heijastuksia huomattavasti.

Tehokkaat kennot

SALO® – aurinkopaneelien valmistuksessa käytämme ainoastaan korkealaatuisesta piistä valmistettuja kennoja. Energian tuotto ja kestävyys vaihtelevat merkittävästi eri valmistajien välillä, joten valitsemme yhteistyökumppanimme aina tarkan ja monivaiheisen auditoinnin perusteella.

Käytämme paneeleissamme nykyaikaisia PERC – tyypin kennoja, jotka tuottavat perinteisiä kennoja paremmin energiaa.

Alumiininen kehys

Kehykset kiinnitetään robotin ja 2-komponenttiliiman avulla kestävän ja saumattoman rakenteen varmistamiseksi. 2-komponentti liima on vahvempaa, kuin 1-komponentti liima ja se estää kosteuden pääsyn paneelin sisään.

Kehys valmistetaan kotimaisesta alumiinista, joka tekee paneelista jäykän ja kestävän suuria lumikuormia tai voimakkaita tuulia vastaan.

Laadukkaat juotokset

Juotoksissa käytämme korkealaatuisia ja suomalaisia johtimia, joiden kupari- pitoisuus on yli 80%.

Johtimen pehmeä materiaali kestää vääntämistä ja painetta paremmin, kuin alumiini- tai lyijypohjainen johdin, joka vähentää huomattavasti kennon halkeamisen riskiä. Kuparilla on myös metallia tai lyijyä parempi kyky johtaa sähköä.

Standardi -liitännät

Paneelien liitännät ovat markkinoiden laadukkaimpia MC4 liittimiä, joilla on IP67 luokitus.

Luotettava takakalvo

SALO® – aurinkopaneeleissa käytetään laadukasta saksalaista kalvomateriaalia. Kolmi- kerroksisen rakenteen ansiosta kalvo tarjoaa parhaimman sähkön ja veden eristävyyden aurinkopaneelille.

Kalvon uloin ja sisin kerros ovat hydrolyyttisesti vakaat myös korkeissa lämpötiloissa, jonka lisäksi sisin kerros parantaa paneelin mekaanista kestävyyttä. Kennon puoleinen kalvo on UV-suojattu, joka puolestaan ehkäisee jatkuvan UV-säteilyn haittavaikutuksia ja pidentää paneelin käyttöikää.

Kestävä laminointikalvo

Kennojen ja juotosten laminointiin käytämme vain suosituimpia ja laadukkaimpia kapselointimateriaaleja, joiden suunnittelussa on keskitytty paneelin tehon ja kestävyyden maksimoimiseen.

Kapselointimateriaali on myös PID resistiivinen, joka tukee SALO® – aurinkopaneelin pitkäikäisyyttä.

Turvallinen kytkentärasia

Useista kilpailijoista poiketen SALO® – aurinkopaneelien kytkentärasiassa on avattava takakansi, joka mahdollistaa yksittäisten diodien vaihtamisen niiden rikkoutuessa.

Normaalisti säänkestävyyden varmistamiseksi kytkentärasiat täytetään silikonilla, jolloin diodien rikkoutuessa koko paneeli joudutaan vaihtamaan. Avattavasta taka- kannesta huolimatta kytkentärasioillamme on IP67 luokitus.

TUTUSTU TUOTANTOON

Katso oheinen video SALO® -aurinkopaneelien valmistuksesta.

SALO®-aurinkopaneelit on valmistettu laatujärjestelmän kontrollin mukaisesti, joka täyttää ISO 9001, 14001, 45001 vaatimukset ja on sertifioitu Bureau Veritas Certificationin toimesta.

Salo Tech Oy on saanut Euroopan aluekehitysrahaston tukea SALO® -aurinkopaneelien valmistukseen. Tukea on käytetty valmistuksessa tarvittavien laitteiden hankintaan.

Etsi lähin jälleenmyyjäsi

JÄLLEENMYYJÄHAKU